Web Analytics Made Easy - Statcounter

بازنشستگان از  اقشار مهم جامعه هستند. دولت‌ها می‌توانند در موارد بسیاری از تجربه آنها برای تحقق برنامه‌های خود بهره‌مند شوند.

تجربه بازنشستگان بویژه در قشر فرهنگیان گنجینه های تربیت معلمان جدید هستند که می توان از ظرفیت‌های فکری آنها بهره مناسبی در راه آموزش و بهبود کیفیت آموزشی برد.
هرچند که این روزها با توجه به مشکلات اقتصادی، در بسیاری مواقع دیده می‌شود و بازنشستگان با مشکلاتی مواجه می‌شوند که نیازمند یاری در تامین معیشت هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آموزش و پرورش نیز به عنوان یکی از نهادهای دولتی  با اعطای برخی تسهیلات سعی دارد تا موجبات آسایش خانواده‌های بازنشسته را فراهم کند. 

همچنین داشتن برنامه‌ای مدون برای بهره مندی از دانش و تجربه بازنشستگان در بخش‌های رفاهی، اقتصادی و اجتماعی در رابطه با امور آنها نیز ضرورت دارد که در سال های گذشته به آنها پرداخته شده است.

محسن حاجی میرزایی وزیر آموزش و پرورش 25 مرداد در آستانه روز تکریم بازنشستگان در صفحه توییتر خود نوشت: مستندسازی، موردکاوی ‌و استخراج‌دانش نهفته ‌بازنشستگان‌گامی‌ مهم‌ در مدیریت ‌دانش ‌است‌ وجامعه ‌را در پیشگیری‌ از تکرار خطاها و ‌حل ‌مسایل ‌مزمن یاری ‌می‌کند.

وی در بخش دیگری از این توئیت تاکید کرد: حمایت از بازنشستگان فرهنگی را وظیفه خود می‌دانیم.

راه‌اندازی باشگاه پیشکسوتان

 علی الهیار ترکمن معاون برنامه‌ریزی و توسعه منابع وزارت آموزش و پرورش در گفت و گو با خبرنگار گروه دانشگاه و آموزش درباره تکریم از بازنشستگان فرهنگی اظهار داشت: وقتی یک شخصی بازنشسته می شود از لحاظ ساختار اداری مشترک و مشمول سازمان و صندوق های بازنشستگی می‌شود اما آموزش و پرورش در داخل وزارتخانه‌ نیز از همکاران بازنشسته غافل نشده و در حد وسع و امکانات موجود وضعیت آنها را دنبال می‌کند.

وی افزود: در راستای تکریم بازنشستگان، آموزش و پرورش بخشی از ۱۷۰ هزار واحد مسکونی در جهت تامین مسکن فرهنگیان را برای بازنشتگان اختصاص داده است.

معاون برنامه ریزی و توسعه منابع وزارت آموزش و پرورش از تاسیس باشگاه‌های پیشکسوتان در مناطق مختلف کشور خبر داد و گفت: آموزش و پرورش به منظور تکریم از بازنشستگان و بهره‌مندی از تجربیات آنها فضاهایی را تحت عنوان باشگاه پیشکسوتان در نقاط مختلف کشور در اختیار بازنشستگان فرهنگی قرار می‌دهد.

الهیار ترکمن ادامه داد: این باشگاه‌ها در برخی از استان‌ها به صورت مستقل راه‌اندازی شده است، در واقع یک فضای مستقل که بازنشستگان در این فضا گردهم جمع می‌شوند، برنامه‌ هفتگی برای گذراندن اوقات فراغت آنها در نظر گرفته شده، پزشک و مشاور به آنها خدمات ارائه می کند و امکانات ورزشی و فرهنگی مانند کتابخانه در اختیار آنها قرار می‌دهد.

وی با بیان اینکه فرهنگیان در باشگاه پیشکسوتان می توانند برای انجام فعالیت‌های خود برنامه ریزی مناسبی انجام دهند، گفت: در برخی از مناطق کشور هم که به لحاظ فضا با محدودیت روبه‌رو بودیم، شیفت خالی مدارس برای خدمات رسانی به فرهنگیان بازنشسته اختصاص داده می شود.

معاون برنامه‌ریزی و توسعه منابع وزارت آموزش و پرورش افزود: این وزارتخانه در یک شرایط شرمنده بازنشستگان تاریخ اول مهر ۹۸ به دلیل تعلق نگرفتن قانون رتبه‌بندی برای آنهاست.

آموزش و پرورش پیگیر رتبه بندی بازنشستگان اول مهر ۹۸ است

الهیار ترکمن ادامه داد: در قانون مصوبه ابلاغی رتبه بندی فرهنگیان، تاریخ اجرای این قانون، اول مهر سال ۹۸ عنوان شده است و همزمان با همین موضوع افرادی که در نیمه اول سال ۹۸ به بازنشستگی می رسیدند، احکام آنها دقیقا در تاریخ یک مهر سال ۹۸ صادر شده است، بنابراین این افراد در زمان اجرای قانون رتبه‌بندی بازنشسته محسوب می‌شدند و رتبه بندی شامل آنها نشد.

وی با بیان اینکه بازنشستگان یک مهر ۹۸ در محاسبه پاداش پایان خدمت دچار زیان شدند، گفت: طبق قوانین موجود افراد، یکی از این حالت‌های شاغل و بازنشسته را دارند و حالت سومی برای آنها وجود ندارد.

معاون برنامه‌ریزی و توسعه منابع آموزش و پرورش تاکید کرد که پیگیری‌های بسیاری از نهادهای مختلف برای این افراد انجام شده تا آنها نیز مشمول قانون رتبه بندی فرهنگیان شوند اما تاکنون این موضوع به نتیجه رسیده است.

الهیار ترکمن عنوان کرد: آموزش و پرورش به دنبال این دغدغه فکری بازنشستگان است و این اطمینان را می‌دهد که در صورت رسیدن به نتیجه مطلوب در این خصوص،‌ بی شک در جهت عملی شدن این موضوع گام بردارد اما اگر عملی نشود به این دلیل است که ظرفیت قانونی از سایر نهادها برای این موضوع وجود نداشته است.

برچسب‌ها علی الهیار ترکمن فرهنگیان محسن حاجی‌ میرزایی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: فرهنگیان محسن حاجی میرزایی فرهنگیان محسن حاجی میرزایی معاون برنامه ریزی و توسعه منابع آموزش و پرورش الهیار ترکمن رتبه بندی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۰۵۶۰۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بنیاد حکیم طوس راه اندازی خواهد شد/ ساخت فیلم و مستند درباره فردوسی در دستور کار است

به گزارش خبرنگار فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، نشست خبری بزرگداشت حکیم ابوالقاسم فردوسی ساعتی پیش با حضور سید جواد موسوی، مدیرکل سازمان میراث فرهنگی و گردشگری استان خراسان رضوی، محمد حسین زاده، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی و محمود شالویی، رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی و دکتر سعدخان رییس موسسه فرهنگی اکو در انجمن آثار و مفاخر فرهنگی برگزار شد.

شالویی در ابتدای این نشست عنوان کرد: توجه به مفاخر، فرزانگان و فرهیختگان از برنامه‌های دولت مردمی است، چه آنها که ارامگاهشان در ایران است و چه آنها که در ایران آرامگاه ندارند، اما متعلق فرهنگ ما هستند. از بزرگترین مفاخر ما حکیم ابوالقاسم فردوسی است که نقش او بر کسی پوشیده نیست و شاهنامه هم گواه صادق ایران اسلامی است.

وی با اشاره به اینکه فردوسی بزرگترین حماسه سرای تاریخ ما و منادی صلح و وحدت و پیوند ملت‌های مختلف است، گفت: هر چه برای فردوسی آیین برگزار شود باز هم جا دارد که شخصیت، منش، روش، دانش و اثرش شناخته شود. وزارت فرهنگ و انجمن آثار برنامه هایشان را برای این مهم به یک هفته تا ده روز تسری دادند.

جزئیات برنامه‌های بزرگداشت حکیم طوس\ چاپ نسخه‌های ساده‌تر شاهنانه فردوسی برای نوجوانان و جوانان

شالویی با اشاره به دستگاه‌های همکار بزرگداشت فردوسی گفت: برنامه‌ها بیست و یکم اردیبهشت در مشهد آغاز و منادیان بزرگداشت فردوسی با اعلامی مردم را از آیین بزرگداشت مطلع می‌کنند، در ادامه هم در تهران بیست و چهارم اردیبهشت برنامه از سوی میراث فرهنگی و بیست و پنجم اردیبهشت هم برنامه در دانشگاه فردوسی مشهد و بیست و ششم همین ماه هم همایش علمی در این رابطه برپا می‌شود. جمع قابل توجه اندیشمندان بیش از چهل سخنران علمی در این برنامه‌ها سخنرانی خواهند داشت. بیست و هفتم اردیبهشت هم نشست بین المللی مجازی برپا خواهد شد.

وی توضیح داد: از ۲۵اردیبهشت تا سوم خرداد هم برنامه‌ها همزمان با فتح خرمشهر درباره بزرگداشت حکیم فردوسی ادامه خواهد داشت. امسال چاپ نسخه‌های شاهنامه را در دستور کار انجمن قرار دادیم و تلاش داریم با توضیحات اشعار و ابیات گرانسنگ زمینه استفاده ساده و روان را بویژه برای جوانان و نوجوانان هموار کنیم. برای درست انجام شدن برنامه‌ها کارگروه حکیم طوس را تشکیل دادیم که از همین امروز کارشان را شروع کردند که انشالا با پیگیری‌های وزارت فرهنگ به زودی بنیاد حکیم طوس در شورای فرهنگ عمومی به تصویب برسد.

شالویی یادآور شد: برنامه بزرگداشت‌ها قرار نیست در مراسم‌ها محدود شود بلکه ساخت فیلم و سریال و مستند در دستور کار ما است و انشالا بزودی در یک نشست دیگر درباره ان صحبت می‌کنیم.

این خبر در حال تکمیل است...

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • بنیاد حکیم طوس راه اندازی خواهد شد/ ساخت فیلم و مستند درباره فردوسی در دستور کار است
  • اصفهان مهد نیروهای فرهنگی و فکری است/دانش آموزان و نوجوانان مخاطبان اصلی برنامه‌های فرهنگی
  • فرهنگیان سراسر کشور به سبلان صعود می کنند
  • کاهش ورودی به دانشگاه فرهنگیان یک ابرچالش است
  • کاهش سهم آموزش و پرورش از بودجه ۱۴۰۳ / ۶۳ درصد منابع دانشگاه فرهنگیان با کسر از حقوق دانشجومعلمان تأمین می‌‎شود
  • جذب استعداد‌های برتر ورزشی بدون کنکور در دانشگاه فرهنگیان
  • استعدادهای برتر ورزشی بدون کنکور جذب دانشگاه فرهنگیان می شوند
  • جذب استعدادهای برتر ورزشی بدون کنکور در دانشگاه فرهنگیان
  • توجه به دغدغه‌های فرهنگیان مورد تاکید جدی است
  • مهمترین مأموریت آموزش و پرورش تربیت تمام ساحتی است